İmar Barışı Başvurusu
YAPILAN İŞLEMLER
1.AŞAMA
Yapı kayıt belgesi müracaatında bilgilerin doğruluğu rölöve mimari ölçülerek birebir beyanlarda bulunarak mimari projede hata olmamasını amaçlıyoruz. Her dairenin m² si hesaplıyor ve toplam bina m² alanı (kapalı alan) hesabı yapıyoruz. Gerekli evrakları ilgili belediyelerden temin ediyor binayı fotoğraflayarak başvurumuzu tamamlıyoruz.
2.AŞAMA
İkinci işlemde hesaplanmış doğru ölçüler ile Mimari projeleri çiziyoruz. Başvuru öncesinde hesapladığımız metrekare çizilen mimari proje ile eşit değerler olduğu için problemsiz onay işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Arsa hissedarlarının meydana getirdiği kat irtifakı yani kat mülkiyet kurulması işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Arsa tapularınızı kat mülkiyetli tapulara dönüştürerek, krediye uygun hale getiriyoruz.
Sanayi arsaları, ticari alanlar, konut alanları, kooperatif yapıları, villalar vb. alanlara hizmet vermekteyiz.
İşlemlerinizi başlatmak istiyorsanız aşağıda bulunan iletişim adreslerinden randevu alabilirsiniz.
İmar Barışı Danışmanlık Hizmetleri Tasarım Mimarlık İletişim : 0 212 470 86 70
Sıkça Sorulan Sorular
1- İmar barışı yasasından hangi tip binalar faydalanabilecek?
2018 yılına girmeden önce yapılan, ruhsatı bulunan veya bulunmayan, ruhsatı bulunup daha sonra iptal edilen binalar yapı kayıt belgesi alabilecek.
2- İmar barışı yasasının ne gibi faydaları var?
İskanı bulunan ve daha sonra bozulan veya hiç iskanı bulunamayan binaların iskan hakkı tekrar verilecek. Bu hak sahibi olan binalara Su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerinde yaşanan problem aşılmış olacak. Bu belgelere sahip olacak kişilerin bina üzerine bulunan para cezaları ve yıkım kararları kaldırılacaktır.
3- İmar barışı yasasında kat mülkiyetli tapuları tüm dairelerimize çıkar mı?
Bu noktada oldukça bilgi kirliliği bulunmaktadır. Dolayısıyla lütfen bu maddeyi dikkatli okuyunuz.
Kat mülkiyetli tapularınızı teslim alabilirsiniz. Fakat öncelikle 2 aşamadan 1.sini yani yapı kayıt belgesinin müracaatını yapmalısınız. Bu müracaat esnasında ise sizden istenecek verileri doğru girmeniz son derece önemlidir. Bizler bu verilerin doğruluğu için danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Dilerseniz danışmanlık hizmetimiz için 0 212 470 86 70 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz. 1.aşamayı geçtiğinizi varsayalım. Sonrasında ise yayınlanan resmi gazetede taslak olarak istenilen bilgilere göre mimari projenin çizilerek ve kat irtifakı listesi hazırlanarak müracaatlar gerçekleştirilir. Bu müracaatlar 2019 tarihinde başlayacaktır. Her türlü olasılıkta yapı kayıt belgesi almak zorundasınız. Bu belge için son tarih 10.2018’dir
4- İmar Barışında Yapı Kayıt Belgesinin müracaatında yatırılması gereken tutar ne kadardır?
Bu tutarın hesaplanması için bizimle iletişime geçerseniz net sonuçlar elde edersiniz. 0 212 470 86 70 telefon numarası ile bize ulaşabilirsiniz. Beraber yapacağımız müracaatlar öncesinde yatırılması gereken tutarı size bildireceğiz.
5- Kat mülkiyetli tapuya nasıl geçebilirim.
Bakanlığın şuana kadar yapmış olduğu açıklamalarda net bir taslak mevcut değildir. Net bilgiler binanın mimari projesinin çizilmesi, tüm müelliflerin imzasının bulunması, harita ölçümünün yapılması yer alıyor. Arsa üzerindeki tüm maliklerin imzalarının olması gerekmektedir.
6- Yapı kayıt belgesine bireysel olarak başvurabilir miyim?
Yapı kayıt belgesine tüm bina malikleri olarak değil tek daire olarak başvurduğunuzu düşünelim ve örnekle açıklayalım.
Bir binada 8 daire var. 7 daire yapı kayıt belgesini alınmasına sıcak bakmıyor ve siz bireysel müracaat ediyorsunu. Sizin yapmış olduğunuz müracaat ile tüm bina yapı kayıt belgesine hak kazanmış olacak. Buraya kadar problem yok.
Peki yatırılması gereken tutarı tek daire olarak siz mi yatıracaksınız? 40.000 TL çıktığını düşünelim. Ya siz bu ücreti tek başına yatıracaksınız yada 8 daireye bölerek daire başı 5000 TL yatıracaksınız. Tercih sizin tamamen sizin.
7- Yanlış veya Yalan beyanda bulunduğumuzda cezası nedir?
Toplam yatırılan tutarı iade alamazsınız. Yapı kayıt belgeniz ve kat mülkiyeti iptal edilir. 1-5 yıl arası hapis cezası bulunmaktadır.