08.06.2018 tarihinde başlayan İmar Barışı Yasası gereğince müracaatlarınızı sizin adınıza gerçekleştirelim. Mimari projelerinizi, ölçü krokisi‘ni , rölövesini mimarlarımız tarafından çizilerek, onaylı projeleri ve gerekli takip işlemlerinizi tamamlayarak teslim ediyor.

Dilerseniz aşağıda bulunan formu doldurarak yada iletişim bilgisini kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Telefon: 0 212 470 86 70  Gsm: 0539 375 14 41

ONAYLI MİMARİ PROJE ÇİZİM & TAPU İŞLEMLERİ

ANAHTAR TESLİM İMAR BARIŞI İŞLEMLERİ

İmar Barışı Danışmanlık Hizmetleri Mimarlık Ofisi İletişim : 0 212 470 86 70

İmar Barışı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tasarımimarlık başvuru danışmanlığı ile doğru bildirimlerde bulunmanızı sağlıyor. Bize ulaşın!

İmar Barışı Nedir? Nasıl İşlem Yapılır? Nereye Müracaat Edilir?

İmar barışı şubesiz 2018 yılının en çok konuşulan konularından bir tanesi olacak gibi. Türkiye genelini ilgilendiren imar barışı zamanında yapılan ve kat mülkiyetli tapularını imar dışı imalatlar veya kaçak yapı gibi sebeplerden kaynaklı olarak kat mülkiyetli tapularını alamayanları kapsamaktadır. Peki bu imar affı ile kat mülkiyetli tapularını alamayan mal sahibi ya da ev sahipleri çıkacak bu yasa ile kat mülkiyetli tapularını nasıl alacak? Nerelere müracaat edilecek? Bu yasanın detayları nedir? 2018‘de hangi ay açıklanacak?

Türkiye genelini değerlendirirsek 13 Milyon binanın ilgilendiren bu yasanın Hükümetin yaptığı açıklamaya göre 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatlı olan yada olmayan yönetmeliğe aykırı yapılmış olan yapıların ve ayrıca ruhsat ve imar sorununu çözüme kavuşturmayı planlamaktadır.  Bu sayede elde edilen gelir ile 7 milyon riskli yapının kentsel dönüşümde kullanılmayı planlanmaktadır.

Tasarımimarlık firması olarak Küçükçekmece – Bağcılar – Başakşehir – Altınşehir – Kayaşehir bölgelerinde imar affı ve imar barışı işlemlerini yapacağız. Başvurularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgiyi Almak İçin Bizleri Arayın 0 212 470 86 70

Hangi yapılar imar affından faydalanabilecek?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapılar bu haktan faydalanabilecek.

İmar barışının faydaları nelerdir?

İster iskanı olsun ister iskanı olmasın Sular idaresi, elektrik idaresi ve benzeri kurumların aboneliği için herhangi bir engel kalmamış olacak. Tapular kat mülkiyetleri tapular haline gelecek. Yıkım cezaları kalkacak. Tahsil edilemeyen idari para cezaları kalkacak.

Kat Mülkiyeti İçin Gerekli Olan Evrak ve İşlemler

Yapı ruhsatı alıp iskanı almamış yapılarda, yada ruhsatı olmayan binalar için yapı kayıt belgesi ve malik sayısının yarısının rızası ile cins değişikliği yapılarak, kat mülkiyetine çevrilebilir.

İmar barışının 31 Aralık 2018 tarihi son tarih olarak  açıklanmıştır. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1 Yıl uzatma hakkı bulunmaktadır.

Peki İmar Barışı İçin Yapılacak Ödeme Ne Kadar?

Yapıların tespiti yapılacak arsa emlak değerlerine göre yapının ortalama yapım maliyeti hesabından %3 oranında kayıt bedeli alınacak. 100m2 lik bir ev için ödenecek tutarı 2.500 TL. Lüks yapılarda 5000TL ye kadar çıkabilecek. Eğer taleplerde cins tahsisi veya kat mülkiyetli tapu için yapılacak işlemlerde bu bedellerin iki katı olarak ödenecektir.

Teknik ofislerin ev içi ölçü krokisini ölçerek, yada rölevesini (Rölövesini) alarak m2 belirleme işlemi sonrasında gerekli işlemlerin devamı sağlanır.